Magyar-Bolgár Gazdasági Kamara weboldala                      
Fõoldal
Magunkról
Elnökség
Csatlakozás
Kamara tagjai és eddigi támogatói
Dokumentumok
Galéria
Elérhetõség
Elnökség


Az Elnökség

Elnök:

Dr. Rossen Tkatchenko, PhD: Magyar-Bolgár Gazdasági Kamara elnöke 2010.05.27. óta. Közgazdász. Kereskedelem, pénzügy, menedzsment, felsõvezetés- és munkaerõ-képzés területén több, mint 20 országban oktat bolgár, orosz, magyar és angol nyelven. Több cég ügyvezetõ igazgatója. Különleges bolgár borok importõre. Õshonos és nemesített magyar szõlõfajták népszerûsítõje Bulgáriában és egyéb országokban.

Elnökségi tagok:

Bakán Mária: marketing manager, Trust Hungary Zrt. Szigetvár.
Pécsett született, orosz-pedagógia-pszichológia, marketing, nemzetközi pénzügyek, külkereskedelem-technika szakokon szerzett képesítést. Évek óta a Trust Hungary Zrt.-nél hasznosíthatja a több irányú ismereteit, az orosz, angol, szerb-horvát nyelvtudását. Nagy teherbírás, következetes, aktív, segítõkész, kreatív és maximalista. Kedves, megértõ, a legnagyobb problémák megoldásában a szaktudása mellett a mosolya is a segítségére van.

Dr. Bocskov Jordan: Bolgár Települési Nemzetiségi Önkormányzat elnöke. Évtizedek óta dolgozik a magyar-bolgár gazdasági relációban. Néhány magyar vállalkozást képvisel Bulgáriában.Tényiné Stark Mária: 2001 óta Magyar Kereskedelmi és Iparkamara nemzetközi igazgatója. Ebben a minõségében feladata a kamara nemzetközi stratégiájának kialakítása, az országos hálózat koordinálása, a kamara nemzetközi kapcsolatrendszerének ápolása és fejlesztése, európai uniós projektek menedzselése.


Tzvetkov Lázár: Korábban a Kereskedelmi minisztérium tervezõ intézetének igazgatóhelyettese. A bolgár-magyar INTRANSZMAS társaság fõmérnök-helyettese. Budapesti Bolgár Nagykövetség diplomatája, illetve a nagykövetség tanácsosa és a Kereskedelmi hivatalának vezetõje. Jelenleg Deltacom Kft. ügyvezetõje.


Christo Petrov: Inter Media Group Bulgaria ügyvezetõ igazgatója.
Szófiai székhelyû Bolgár- Magyar Gazdasági Kamarának elnöke 2011 óta.
Fõ tevékenység: magyar társaságok képviselete Bulgáriában.

Pencho Buzov: Balkancarpodem ügyvezetõ igazagatója.

Felügyelõbizottság

FB Elnök:

Udvarev Martin: General Manager, Fornetti Bulgária Aktív élete korai szakaszában Magyarországon, bolgár családi vállalkozások formájában - késõbb Bulgáriában, mint magyar vállalat vezetõjeként vett/vesz részt aktívan a magyar-bolgár kereskedelmi kapcsolatokban.


 

Felügyelõbizottsági tagok:

Popov E. Sztefan: A FinEx alapítója, tulajdonosa, ügyvezetõ igazgatója. "A stratégia meghatározása mellett én felelek azért, hogy a cégben, mindenkinek jó kedve legyen." 

Szõnyi András: Üzletfejlesztési vezetõ, partner, Mortoff András a Mortoff Kft. üzletfejlesztési vezetõje és egyik tulajdonosa. András korábban a Mortoff-fal 2010-ben egyesült I-DEAL Kft. egyik alapítója. Ezt megelõzõen dolgozott az Ernst & Youngnál, illetve projektjei során számos banknál, telekommunikációs cégnél és biztosítónál megfordult.

 

Tiszteletbeli tagok:

Inotai András, kutató professzor, MTA KRTK Világgazdasági Intézet

Klein András, Magyarország volt bulgáriai nagykövete
Láng Judit, Magyarország volt bulgáriai nagykövete

Liana Petrova, Bulgária volt magyarországi külgazdasági attaséja
Nikolay Vassilev, Expat Capital ügyvezetõ igazgatója


Tiszteletbeli elnökségi tagok:

Balázsné Harangozó Tekla, Magyarország bulgáriai nagykövete

Budai Tamás, külgazdasági attasé, Magyarország nagykövetsége, Szófia

Orosz András, Richter Gedeon exportigazgatója
Tsvetan Simeonov, Bolgár Kereskedelmi és Iparkamara elnöke

Uliana Bogdanska, Bulgária magyarországi nagykövete

  (c) 2008 Magyar-Bolgár Gazdasági Kamara