Responsive image
Elnökség

Elnökség

Elnök

Dr. Rossen Tkatchenko, PhD
Dr. Rossen Tkatchenko, PhD
Magyar-Bolgár Gazdasági Kamara elnöke 2010.05.27. óta.
Közgazdász. Kereskedelem, pénzügy, menedzsment, felsővezetés- és munkaerő-képzés területén több, mint 20 országban oktat bolgár, orosz, magyar és angol nyelven.
Több cég ügyvezető igazgatója, illetve tanácsadója.
Különleges bolgár borok importőre. Őshonos és nemesített magyar szőlőfajták népszerűsítője Bulgáriában és egyéb országokban.
A magyar-bolgár gazdasági kapcsolatok elénkítését szolgáló tevékenysége elismeréseként 2018-ban megkapta a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést.

Elnökségi tagok

Dr. Rossen Tkatchenko, PhD
Dr. Bocskov Jordan
Bolgár Települési Nemzetiségi Önkormányzat elnöke.
Évtizedek óta dolgozik a magyar-bolgár gazdasági relációban.
Bulgária Tiszteletbeli Konzulja Magyarországon.
Dr. Rossen Tkatchenko, PhD
Pálmay Flóra
Több mint húsz éve dolgozom a nemzetközi kapcsolatok, a kommunikáció és a vállalkozásfejlesztés területén. Diplomáimat nemzetközi gazdasági és üzleti kapcsolatok, valamint nyelvi szakokon szereztem. Nagy tapasztalattal rendelkezem a vállalkozások nemzetköziesítése, a nemzetközi partnerekkel való együttműködés, a rendezvényszervezés és protokoll, az interkulturális kommunikáció, illetve az európai integráció területén.
Munkám során irányítom a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara nemzetközi ügyekért felelős igazgatóságának a munkáját, koordinálom a területi kamarák külgazdasági tevékenységét.
Dr. Rossen Tkatchenko, PhD
Sibin Vlahov
Szófiában született. Angol gimnáziumot végzett, majd a Nemzet- és Világgazdasági Egyetemen szerzett diplomát a "Biztosítás és társadalmi tanulmányok" szakon, valamint a "Nemzetközi kapcsolatok" mesterképzésen.
Bulgária egyetlen magyar üzletének - a Paprika - tulajdonosa.
Dr. Rossen Tkatchenko, PhD
Svetoslav Obretenov
Szófiában született, a szófiai Műszaki egyetemen szerzett diplomát az "Energetikai mérnöki és technológiai" szakon, "Víz- és pneumatikus mérnök" szakirányon.
Hosszú évek óta dolgozik a megújuló energiaforrásokból előállított energia területén, és a vízgyűjtéssel, -elvezetéssel és -kezeléssel kapcsolatos környezetvédelmi projekteken.
A magyar "Pureco" bulgáriai képviselője.
Dr. Rossen Tkatchenko, PhD
Tzvetan Grigorov
Bulgáriában született, 1990 óta Magyarországon él. A Budapesti Műszaki Egyetemen diplomázott villamosmérnökként.
Közel 25 éve aktívan tevékenykedik az Informatika területén. Több cég elindításában aktívan közreműködött, jelenleg is több cég tulajdonosaként, ügyvezetőjeként dolgozik.
Az utolsó 10 évben az Ipari Informatikában, illetve startupok technikai támogatásában vállal aktív szerepet. Szívügye az oktatás és a környezetvédelem. Meggyöződése, hogy a bizalmi alapú szerevezteké a jövő!
Dr. Rossen Tkatchenko, PhD
Tzvetkov Lázár
Korábban a bolgár Kereskedelmi minisztérium tervező intézetének igazgatóhelyettese, később a bolgár-magyar INTRANSZMAS társaság főmérnök-helyettese volt.
Budapesti Bolgár Nagykövetség volt diplomatája, mint a nagykövetség tanácsosa és a Kereskedelmi hivatalának vezetője.

Felügyelőbizottság

Elnök

Dobák László
Dobák László
Közgazdász menedzserként dolgozom immár 30 éve. A gyakorlati üzleti megbízatasok mellett Msc (EU) és MBA (US) fokozatokat szerezve igyekeztem az oktatási (a Nemzetközi Bankárképző ITCB CIS & EMEA régiós fejlesztési igazgatója vagyok) és kutatàsi szférában (alkalmazott robotika témában UK kiadás alatt áll egy társszerzői könyvem) értéket teremteni. Ennek az időnek jelentős részét külgazdasági know-how fejlesztéssel töltve 6 eve kerültem közelebbi és azóta is mélyülő szakmai, kulturális és emberi kapcsolatba a Bolgár Kultúrával és Bolgár Emberekkel. Hatalmas megtiszteltetés mellett komoly küldetésnek élem meg, hogy felügyelő bizottsági elnökként még többet tehetek a két törtenelmileg egymásra utalt baráti nemzet közös fejlődéséért.
Mnogo Blagodarja
Dobák László

Felügyelőbizottsági tagok

Dobák László
Lajtmann Zsolt
Gépész, közgazdász. Angolul és németül beszél a magyar anyanyelvén kívül. Több mint, 25 éve dolgozik cégvezetőként.
23 éve vezeti a németországi Paul Horn GmbH multinacionális szerszámgyártó és fejlesztő cég magyarországi telephelyét és a dél-kelet európai régió értékesítési területeit.
Befektetőként is dolgozik, több cégben is részese a tulajdonosi körnek és lát el döntéshozó szerepet.
Szabadidejét a természet közelében szereti eltölteni, ahol hódolhat kedvenc időtöltéseinek, a futásnak, a kerékpározásnak és a túrázásnak.
Dobák László
Pencho Buzov
Тöbb évig volt „Balkancar” munkatársa, és most már több mint három évtizede „Balkancarpodem” RT vezérigazgatója.
A cége anyagmozgató gépeket gyárt és 30 országba exportálja. "Balkancarpodem" magyarországi képviselője CARKER KFT, amelynek Buzov úr a tulajdonosa és a vezetője.
Pencho Buzov a Budapesti Műszaki Egyetemen végzett 1961-ben, és később a Karl Marx Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemet is elvégezte mérnök-közgazdász és külkereskedelem szakon.

Tiszteletbeli tagok

Bakán Mária
Magyar-Bolgár Gazdasági Kamara volt elnökségi tagja, Bulgária nagy barátja
Balázsné Harangozó Tekla
Magyarország bulgáriai nagykövete
Dr. Muszev Dancso
Bolgár Országos Önkormányzat elnöke
Inotai András
Kutató professzor, MTA KRTK Világgazdasági Intézet
Klein András
Magyarország volt bulgáriai nagykövete
Láng Judit
Magyarország volt bulgáriai nagykövete
Liana Petrova
Bulgária volt magyarországi külgazdasági attaséja
Nikolay Vassilev
Expat Capital ügyvezető igazgatója

Tiszteletbeli elnökségi tagok

Boros Miklós
Magyarország bulgáriai nagykövete
Budai Tamás
Magyarország volt szófiai külgazdasági attaséja
Christo Polendakov
Bulgária magyarországi nagykövete
Kementzey Ferenc
Raiffeisen Bank igazgatósági tagja, Vállalati, Tőkepiaci és Befektetési Banki Divízióért felelős vezérigazgató-helyettes)
Orosz András
Richter Gedeon exportigazgatója
Pavlics Babett
KELER KSZF vezérigazgatója
Tényiné Stark Mária
MBGK volt enökségi tagja
Tsvetan Simeonov
Bolgár Kereskedelmi és Iparkamara elnöke