Унгаро-Българска Стопанска Камара                               
Новини
За нас
Управителен съвет
Членство
Членове и спонсори
Документи
Галерия
Контакти
Управителен съвет


Управителен съвет

Председател:

Д-р Росен Ткаченко, PhD: Председател на Унгаро-Българската Стопанска Камара от 27.05.2010. Икономист по образование. Преподава на български, руски, унгарски и английски език в повече от 20 страни на теми засягащи търговия, обслужване, мениджмънт, финанси, обучение на ръководни кадри и персонал. Заема ръководни позиции в няколко фирми. Вносител на индивидуални и характерни български вина в Унгария.


Членове на управителния съвет:

Мария Бaкан: Mаркетинг мениджър на Trust Hungary Zrt. - Сигетвар. Родена е в гр. Печ, завършила е специалности руски език, педагогика-психология, маркетинг, международни финанси, външна търговия. От дълги години работи в Trust Hungary Zrt., където има възможност максимално да използва всестранните си познания, допълващи се с владението на руски, английски и сръбско-хърватски език. Енергична, последователна, активна, максималист с голям творчески заряд. Любезна и отзивчива, Мария решава и най-големите проблеми с усмивка.

Йордан Бочков: председател на Българското Малцинствено Самоуправление- Кечкемет. От десетилетия насам работи в унгаро-българската икономическа релация. В България е представител на няколко унгарски фирми.Мария Тейнине Щарк: От 2001 г. е директор на международния отдел в Унгарската Търговска и Стопанска Камара. Като такава, нейната задача е оформяне на международната стратегия на Камарата, координиране на мрежата в страната, поддържане и развиване на международните връзки, контролиране на проектите на ЕС.


Лазар Цветков: Зам.директор на Проектански Институт към Министерство на Търговията. Зам.главен инженер на българо-унгарско Дружество „Интрансмаш”. Дипломат, съветник на българското посолство в Будапеща и ръководител на неговия Търговски Офис. Понастоящем изпълнителен директор на ООД Делтаком.

Христо Петров: Директор на Inter Media Group Bulgaria.

Председател на Българо- унгарската търговска камара от 2011г.

Пенчо Бузов: Директор на Балканкарподем АД.

Надзорен съвет

Председател на надзорния съвет:

Мартин Удварев: Генерален директор на Форнети България. Активно развива унгаро-българските търговски отношения от ранна възраст - първо в Унгария, под формата на български семейни предприятия, а по-късно и в България, като ръководител на унгарски фирми. По настоящем е изпълнителен директор на унгарската фирма "Форнети" в България.

 

Членове на надзорния съвет:

Стефан Енев Попов: Основател и управляващ партньор на FinEx. "Освен определянето на стратегията аз отговарям за това, че всички във фирмата да имат добро настроение." 

Андраш Сьони: управляващ партньор и директор по развитие на Mortoff. Един от основателите на I-DEAL Kft, слято през 2010 г. с Mortoff. Преди това е работил в Ernst & Young и посредством различни проекти и с много други банки, телекомуникационни фирми и застрахователни дружества.


Почетни членове:

Андраш Инотаи, професор, Институт по международна икономика към УАН

Андраш Клейн, бивш посланик на Унгария в България

Юдит Ланг, бивш посланик на Унгария в България

Лиана Петрова, бивш търговскo аташе на България в Унгария


Николай Василев, изпълнителен директор, Expat Capital


Почетни членове на Управителния съвет:

Текла Харангозо, посланик на Унгария в България

Тамаш Будаи, търговскo аташе, Унгарско посолство, София

Андраш Орос, директор „Eкспорт”, Рихтер Гедеон

Цветан Симеонов, председател на Българската търговско-промишлена палата

Уляна Богданска, посланик на България в Унгария

  (c) 2008 Унгаро-Българска Стопанска Камара